نويسندگان



آثار تاريخي يك عاشق



دوستان عاشق تنها



دوستان عاشق



وضعیت من در یاهو



آمار وب



طراح قالب:



موزیک و سایر امکانات





نوروز برابر با اول فروردین ماه (تقویم شمسی)، جشن آغاز سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است.خاستگاه عید نوروز در ایران باستان می باشد و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران عید نوروز را جشن می‌گیرند.

امروزه زمان برگزاری عید نوروز، در آغاز فصل بهار

نوروز برابر با اول فروردین ماه (تقویم شمسی)، جشن آغاز سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است.خاستگاه عید نوروز در ایران باستان می باشد و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران عید نوروز را جشن می‌گیرند.

امروزه زمان برگزاری عید نوروز، در آغاز فصل بهار است. عید نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در برخی دیگر از کشورها تعطیل رسمی است.

 

زمان عید نوروز

جشن نوروز از لحظهٔ اعتدال بهاری آغاز می‌شود. در دانش ستاره‌شناسی، اعتدال بهاری یا اعتدال ربیعی در نیم‌کره شمالی زمین به لحظه‌ای گفته می‌شود که خورشید از صفحه استوای زمین می گذرد و به سوی شمال آسمان می‌رود. این لحظه، لحظه اول برج حمل نامیده می‌شود، و در تقویم هجری خورشیدی با نخستین روز (هرمز روز یا اورمزد روز) از ماه فروردین برابر است.


در کشورهایی مانند ایران و افغانستان که تقویم هجری شمسی به کار برده می‌شود، نوروز، روز آغاز سال نو است. اما در کشورهای آسیای میانه و قفقاز، تقویم میلادی متداول است و نوروز به عنوان آغاز فصل بهار جشن گرفته می‌شود و روز آغاز سال محسوب نمی‌شود.

پیدایش عید نوروز

عید نوروز را به نخستین پادشاهان نسبت می دهند. شاعران و نویسندگان قرن چهارم و پنجم هجری چون فردوسی، عنصری، بیرونی، طبری و بسیاری دیگر كه منبع تاریخی و اسطوره ای آنان بی گمان ادبیات پیش از اسلام بوده ، نوروز را از زمان پادشاهی جمشید می دانند.

 

در خور یادآوری است كه جشن نوروز پیش از جمشید نیز برگزار می شده و ابوریحان نیز با آن كه جشن را به جمشید منسوب می كند یادآور می شود كه : «آن روز كه روز تازه ای بود جمشید عید گرفت؛ اگر چه پیش از آن هم نوروز بزرگ و معظم بود».

 

 

 

آداب و رسوم عید نوروز در ایران:


برگزاری چهارشنبه سوری، که در همهً شهرها و روستاهای ایران سراغ داریم، بدین صورت است که شب آخرین چهارشنبه ی سال ( یعنی نزدیک غروب آفتاب روز سه شنبه )، بیرون از خانه، جلو در، در فضایی مناسب، آتشی می افروزند، و اهل خانه، زن و مرد و کودک از روی آتش می پرند و با گفتن : " زردی من از تو، سرخی تو از من "، بیماری ها و ناراحتی ها و نگرانی های سال کهنه را به آتش می سپارند، تا سال نو و عید  نوروز را با آسودگی و شادی آغاز کنند.


تا زمانی که از ظرف های سفالین چون، کاسه و بشقاب و کوزه، در خانه استفاده می شد، پس از خانه تکانی، کوزهً کهنه ای از پشت بام خانه به کوچه می انداختند؛


کوزه ای که در آن آب و چند سکه ریخته بودند. اسفند دود کردن و آجیل خودرن، فال گرفتن، " فال گوش " ( در کوی و گذر به حرف عابران گوش دادن و از مضمون آن ها برای نیت خود تفاًول زدن. ) و " قاشق زنی " ( معمولا زنان روی خود را می پوشانند و با قاشق، یا کلید به خانه ها در می زنند، صاحب خانه شیرینی، میوه و یا پول در ظرف آنها می گذارد. ) نیز از باورها و رسم هایی است که به ویژه در بین نوجوانان، هنوز به کلی فراموش نشده است.و این رسم ها و باورها در شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت اند.

 

 

خريد لباس برای عيد نوروز

از يکی دو ماه به عید نوروز مانده مردم به بازار مي روند و لباس عيدشان را می خرند.در گذشته مردم معمولا پارچه هايي را خريداری می کردند که رنگ روشن داشت و معتقد بودند اگر لباس را خودشان بدوزند پارچه آن را روزهای دوشنبه يا جمعه قيچی کنند و نيز معتقد بودند که روز پنج شنبه ساعت سنگين است و لباس مدتی روی دست می ماند تا دوخته شود. روز سه شنبه اگر بريده شود نصيب دزد يا مرده شور خواهد شد و روز چهار شنبه می سوزد وسايل خانه نيز بايد عوض شود و يا تميز گردد. پختن نان شيرين از جمله کارهايي بود  که حتماً بايد قبل از عيد نوروز و برای عيد انجام میگرفت.

سبز کردن گندم، عدس، تره تيزک، ده پانزده روز به عيد نوروز مانده در خانه ها صورت می گيرد. در شیراز معمولا برای اين کار از ظرفی استفاده می کنند که از جنس مس يا روی باشد و بعد مقداری دانه ابتدا به سلامتی امام زمان می ريزند و به ترتيب بعد از آن نام اعضای خانواده را می آورند .

 


خانه تکانی يا رفت و روب قبل از عید نوروز :

يکی دو هفته پيش از عيد نوروز خانه تکاتی يا رفت و روب انجام می گيرد و مجدداً اثاثيه را جابه جا می کنند و گرد گيری می کنند و دوباره آنها را می چينند. در مراحل بعد تخم مرغ رنگ کردن است که آن ها را آب پز می کنند و رنگ های شاد بر روی آنها می زنند.

 

سفره هفت سین و ساعت تحويل سال

برای تحويل سال در يکی از اطاق های خانه شان سفره می اندازند . پيش از هر چيز آيينه و قرآن در آن می گذارند و بعد هفت سين را می گذارند

هفت سين عبارت است از سماق، سير، سنجد، سمنو، سکه، سرکه، سبزی . علاوه بر هفت سین شمع  و آینه  تخم مرغ و ... سر  سفره گذاشته میشود.

موقع تحويل سال همه اهل خانه بايد با لباس نو بر سر سفره باشند اسپند نيز دود می شود و هر کدام از اين ها فلسفه ای دارد. شمع برای روشنايي خانه و زندگی، قرآن نشان توجهی است که بايد در آغاز سال به خداوند داشته، به علاوه در سال نو، صاحب قرآن يار و مددکار اهل خانه خواهد بود.

 

 

ديد و بازديد عید نوروز

از بامداد نوروز ديد و بازديدها آغاز می شود در همه خانواده ها رسم است که به ديدار کسی که از نظر سن و شخصيت بر ديگران مزيت دارد بروند و دست او را ببوسند و تبريک بگويند و او نيز عيدی که شامل سکه يا پول است به آنها بدهد. بعضی نيز صبح عيد نوروز يک بشقاب گندم برشته که شامل: کنجد، گندم، شاهدانه، نخودچی و کشمش است به اضافه يک بشقاب نان شيرين به اضافه تخم مرغ رنگی يا سکه به کوچک ترها می دهند.

 

سيزده بدر (روز سیزدهم عید نوروز

روز دوازده فروردين همه وسايل تهيه می شود و هر چه از شيرينی ها و آجيل ها باقی مانده برای صبح سيزده آماده می شود که البته همراه آن سرکه و کاهو نيز هست. صبح سيزده فروردين همه دسته دسته عازم کوه و باغ های اطراف شهر می شوند و معتقدند در روز سيزده فروردين نبايد در خانه ماند زيرا اين روز نحس و بديمن می باشد. روز سيزده پيش از طلوع آفتاب و تا پاسی از شب ادامه دارد در عصر اين روز ويژه سبزی گره زدن دخترهاست که در واقع برای گشايش بخت خود اين کار را می کنند.

عیدنوروز ، بر همگان مبارک باد                     

 

 

 

 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 4:6 بعد از ظهر | |







شاید بسیاری از ما صبح که بیدار می‌شویم یک نقاب بر چهره می‌زنیم و از خانه بیرون مي‌رويم؛ یکی نقاب یک آدم مهربان، یکی نقاب آدم منصف، یکی نقاب آدم مرفه و یکی نقاب آدم راستگو.به راستی شما چه نقابی به صورت می‌زنید و چقدر آن نقاب به چهره واقعی شما نزدیک است؟و گاه صد نقاب برای یک چهره. انسان‌ها برحسب انسان بودن دارای دو رو هستند؛ یک رو ظاهر افراد و روی دیگر باطن انسان‌هاست. دورویی بیانگر این نکته است که ارتباطات در جامعه به شکل موثر صورت نمي‌پذیرد. وقتی ظاهر و باطن افراد با یکدیگر همخوانی نداشته باشد و هر کدام به شیوه خودشان عمل کنند، دورویی به وجود مي‌آید..

ريا نوعي حيله است
دورویی تظاهر فرد به داشتن  ارزش‌هایی است  که به آنها باور ندارد و در رفتارهایش انعکاس نمي‌یابد. ریا نوعی حیله است و ما با حیله از خود شکلی غیر از آنچه هستیم نشان می‌دهیم. فرد ریاکار معمولا دارای یک ترس درونی نیز هست که خود را به شکل و صورتی نمایان می‌کند که آنچه در حقیقت است پنهان بماند. مثلا وقتی ما از امری احساس خطر می‌کنیم خود را پنهان می‌کنیم، می‌توانیم بگوییم ریا و دورويی هم نوعی پنهان شدن هست یا پنهان کردن حقیقت به‌دلیل ترس و وحشت، البته همیشه هم به‌دلیل ترس نیست، گاهی هم برای فریفتن دیگران برای سودجويی نیز هست، پس می‌بینیم که ریا ریشه در عواملی چون سودجويی، ترس و خلاصه عدم ایمان و اعتماد دارد.

دورویی از والدین به کودکان به صورت ناخودآگاه آموزش داده مي‌شود
حسد، به عنوان یکی از مسائل مهم و تاثیرگذار بر دورویی است، حسد یکی از ریشه‌های دورویی است که باعث مي‌شود ارتباطات به شکل مفید و مؤثری صورت نپذیرد. کسانی که دو روی متفاوت دارند و صادق نیستند به جای عقل ارتباطی، عقل ابزاری دارند. شخصی که دارای عقلانیت ابزاری است،‌ کنش‌های عقلانی او معطوف به هدف بوده و این بدان معناست که فرد دورو، رفتارهایی انجام مي‌دهد که نیت او متوجه هدف‌های سودجویانه اوست و باتوجه به اینکه  هدف، وسیله را توجیه مي‌کند و برای رسیدن به هدف مي‌توان از هر ابزار و وسیله‌ای استفاده کرد، این نوع رفتار مخصوص افراد دورو است. دوگانگی رفتار و گفتار، ناهماهنگی شناختی را ایجاد مي‌کند که همان دورویی است. دورویی اثرات سوئی بر خانواده به عنوان کوچک‌ترین واحد اجتماع و به تبع آن کل جامعه دارد. دورویی بر بی‌اعتمادی دامن مي‌زند و این مسئله در خانواده بلای خانمان‌سوزی است که باعث جدایی مي‌شود. در چنین خانواده‌هایی دروغگویی و نفاق ایجاد مي‌شود و سپس به والدین، به فرزندان و به تبع آن به جامعه تسری مي‌یابد و در عاقبت پایه بسیاری از بحران‌ها و ناملایمات اجتماعی مي‌شود. آبراهام لینکلن، در بخشی از گفته‌های خود مي‌گوید: من برای اینکه دشمنم را نابود کنم با دورویی از راه دوستی به او نزدیک مي‌شوم!

دوروها خطرناکند
فرد ریاکاری که دستش برای همگان رو شده مي‌تواند، آدم خطرناکی باشد. او ممکن است برای بازسازی روابط از دست رفته‌اش دوباره به رفتارهای ریاکارانه رو بیاورد اما دیگر نباید گول حرف‌ها و رفتارهای او را خورد چون یک فرد ریاکار همیشه ریاکار است.حضرت علی (ع) در روایتی مي‌فرماید: با آدم‌های دورو، حریص و بخیل مشورت نکنید؛ این افراد نه تنها راه صحیح را به شما نشان نمي‌دهند بلکه شما را نیز از مسیر درست گمراه مي‌کنند. کسانی که از دورویی برای پیمودن پله‌های ترقی استفاده مي‌کنند موجب مي‌شوند کارایی و بهره‌وری پایین آمده و در جامعه کارشکنی زیاد شود که این مسئله مانعی برای رسیدن به اهداف است.
 
ن


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 6:39 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:19 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:19 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:18 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:18 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:17 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:16 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 12:16 قبل از ظهر | |







تمام شوقم این بود
رودها را یکی پس از دیگری کنار بگذارم
و به دریا برسم
به تو
به عمق یک آبی بیکران
به دنبال آرامش
امــا
برایم شدی همام طوفان ناخواسته
همان طوفانی که نه راه پس میگذارد
و نه را پیش
در تو غرق شدم
و خیره به نوری که در طی فرو رفتنم
به اعماق بی کسی از من دورتر و دورتر میشد...
حال
بگذار موج، این جسم بی جان
را به ساحل ببرد...
چـرا
نامهربانی می کنی؟!




[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 5:4 بعد از ظهر | |








هیچ چیز بهتر از این نیست،
در دنیایی که عشق با دروغ عجین شده
مهربانی دستانی که همواره محبت می آموزد
و نگاهی که دلت را با شمع امید شلعه ور می سازد
هیچ چیز بهتر از این نیست،
در لحظه های پریشانی، یک تورا داشتن
که فقط خاطرت را می خواهد
هیچ چیز بهتر از این نیست،
نفست، چشمانت، لبخندت، عشقت...
هیچ چیز و هیچ چیز برای من بهتر از این نیست
یک تو را داشتن که به کل دنیا می ارزد


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 5:2 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 4:22 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 4:22 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 4:20 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 10:51 قبل از ظهر | |







f


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 10:48 قبل از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 10:34 قبل از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 7:49 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 7:47 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 7:46 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 7:45 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 7:44 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 8:28 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 8:26 بعد از ظهر | |







 فقط یک بار زندگی می کنیم...

حالا چه اون دنيا رو قبول داشته باشيم

 

چه نداشته باشيم

ولي حقيقت اينه كه آدم فقط يكبار به اين دنيا مياد

و يكبار فرصت زندگي كردن داره

پس بايد از وقت و زندگيش استفاده درست بكنه

تا بعدا تو اون لحظه آخر كه همه فرصتها تموم شده

و آخر كاره

و زماني براي جبران نيست

حس پشيموني نداشته باشه ...


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 8:5 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 8:4 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 8:1 بعد از ظهر | |







 


[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 7:56 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 10:35 بعد از ظهر | |








[+] نوشته شده توسط بهنام صمدی فرد در 10:34 بعد از ظهر | |



صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 23 صفحه بعد